Τρίτη 17 Απριλίου 2012

(Λ) Η μύγα

Δύο τρένα κινούνται πάνω στην ίδια γραμμή με ταχύτητα 50 km/h το καθένα. Όταν βρίσκονται σε απόσταση 200km μια μύγα που κάθεται στο μπροστινό τζάμι του ενός ξεκινάει με προορισμό το άλλο τρένο, μόλις το φτάσει αλλάζει κατεύθυνση και επιστρέφει στο πρώτο, μόλις φτάσει στο πρώτο τρένο ξανα-αλλάζει κατεύθυνση και επιστρέφει στο δεύτερο, κ.ο.κ.
Αν η μύγα ταξιδεύει με 75km/h, πόση απόσταση θα έχει διανύσει ώσπου να συγκρουστούν τα δύο τρένα???

Σχόλιο : Για περισσότερο ενδιαφέρον αποφύγετε τύπους της φυσικής, βγαίνει με πολύ απλή λογική


Απάντηση ( Νίκος Ψ.) : Η μυγα θα πετα αναμεσα στα τρενα μεχρι αυτα να συγκρουστουν δηλ. για 2 ωρες αφου το καθε τρενο θα διανυσει 100 χιλιομετρα εφοσον και τα δυο κινουνται με την ιδια ταχυτητα.Αυτο θα γινει σε 2 ωρες επειδη καθε τρενο κινειται με 50 km/h και διανυει 100χιλιομετρα. Σε αυτον τον χρονο η μυγα που κινειται με 75 km/h θα εχει διανυσει 75x2=150 χιλιομετρα.

1 σχόλιο:

  1. Γεια σου Μανολη και wellcome back. Η μυγα θα πετα αναμεσα στα τρενα μεχρι αυτα να συγκρουστουν δηλ. για 2 ωρες αφου το καθε τρενο θα διανυσει 100 χιλιομετρα εφοσον και τα δυο κινουνται με την ιδια ταχυτητα.Αυτο θα γινει σε 2 ωρες επειδη καθε τρενο κινειται με 50 χιλ/ωρα και διανυει 100χιλιομετρα. Σε αυτον τον χρονο η μυγα που κινειται με 75 χιλ/ωρα θα εχει διανυσει 75χ2=150 χιλιομετρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή