Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

(Λ) ο Αγρότης ή τα 3 ζευγάρια (πάμε για κάτι λίγο πιο εύκολο)

   Καθώς ένας αγρότης διασχίζει το δάσος παρέα με τον σκύλο του, ένα κουνέλι και ένα μαρούλι φτάνει σε ένα ποτάμι. Βρίσκει μια βάρκα αλλά μέσα στη βάρκα εκτός από τον ίδιο χωρά κάθε φορά μόνο ένα από τα σκύλος, κουνέλι και μαρούλι, οπότε πρέπει να τα μεταφέρει ένα ένα. Αν όμως αφήσει τον σκύλο με το κουνέλι, πάει το στιφάδο ή το κουνέλι με το μαρούλι, πάει η σαλάτα.
   Πώς θα τα καταφέρει ώστε να περάσουν όλα σώα και αβλαβή απέναντι ;


ΛΥΣΗ (Ράνια) :
παίρνει ο αγρότης το κουνέλι απέναντι και γυρίζει πίσω, παίρνει τον σκύλο μαζί του και τον αφήνει απέναντι παίρνοντας μαζί του το κουνέλι.το αφήνει στην αρχική όχθη και παίρνει το μαρούλι, το οποίο αφού το αφήσει γυρίζει και παίρνει και το κουνέλι και έτσι τρώει ένα ωραιότατο στιφάδο με σαλάταΣημείωμα : Παρόμοιας λογικής είναι και το εξής :

   Περπατούν 3 ανρδόγυνα στο δάσος και πάλι φτάνουν σε ένα ποτάμι όπου βρίσκουν μια διθέσια βάρκα. Κανένας άντρας δεν έχει εμπιστοσύνη να αφήσει τη γυναίκα του με κάποιον άλλον άντρα σε μια από τις δυο όχθες (αλλά και στη βάρκα) εκτος αν είναι μαζί και η δική του γυναίκα.
  Πώς θα περάσουν το ποτάμι ώστε να μην γίνει μακελειό ;


ΛΥΣΗ (Κώστας) :
ο κάθε σύζυγος περνάει απένατι τη δική του γυναίκα, οπότε έχουν περάσει πλέον οι γυναίκες όλες και μετά περνάνε και αυτοί.

7 σχόλια:

 1. Παιρνει πρωτο το κουνελι και το περναει απεναντι , μετα πεναει το σκυλο αλλα παιρνει μαζι του το κουνελι το αφηνει στην αρχικη οχθη και παιρνει μαζι του το μαρουλι και το αφηνει με το σκυλο και τελευταιο ξαναπερναει το κουνελι.
  Την καλημερα μου και καλως ορισες στην μπλοκογειτονια!!!! (Ra Rethymno)xaxaxxa

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καλώς σας βρήκα!!!
  πολύ σωστή η λύση.

  με το ζευγάρια έχεις σκεφτεί πώς βγαίνει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ακομα στον καφε ειμαι ...χαλαρωσε.
  χαχχαχαχαχχαχαχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο καθένας παει την γυναίκα του απέναντι και μετα οι άντρες... Είπαμε αυτα είναι ευκολάκια:)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. χαχαχαχαχαχα, δεν με ξέρεις με το μπλογκόνομά μου ακόμα!!! χαχαχαχαχα 115ΠΜ ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή